Thursday, February 2, 2012

Chinese Cabbage and Carrot Salad




I can't stop eating this salad. I don't know if anybody could. I don't know either why one should.

A handful of humble ingredients (I added parsnip), foolproof to make and just divine.

Besides: you can spoon it. And salads that can be spooned falls in the comfort food, soul food category - just in case anybody wonders about the label :)


Chinese Cabbage and Carrot Salad adapted from Heike's Blog (= blog for esthetic German cooking :))

For 2 servings, prep time 10 minutes


Finely slice 5 Chinese cabbage leaves and 1 onion.
Grate 1 large carrot.
Mix all in a bowl together with canola oil (1 tbsp), white wine vinegar (2 tbsp), double cream (3 tbsp), sugar and salt to taste.


Let sit for a couple of minutes and (optionally) serve with crushed nuts as topping.

Update for the diary free folks - you can yield to an equally tasty result with coconut milk.

4 comments:

  1. Freut mich, Su!
    Ich liebe es ja, aus unscheinbarem viel zu machen und dieser Salat gehört genau in diese Kategorie :)

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    1. Yep. Alchemie ist bestimmt auch nicht viel toller :)

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  2. Ich nehme die Version mit den gerösteten Nüssen.
    Isst du den solo oder gibts was dazu?

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    1. Mit und ohne Nüssen schon probiert. Ohne Nüsse mag ich ihn wegen des rundum weichen Mundgefühls. Ich habe noch dünne Pastinaken-Streifen dazugenommen, so bekommt es noch ein wenig Aroma.
      Wie gesagt, es ist ein Salat der süchtig macht und daneben vermisst man eigentlich nichts.

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