Thursday, April 5, 2012

Roquefort and Pear Cake with Radicchio Salad and Walnut Dressing




Much less risky than the vegetable spreads experiment was this dish inspired by my dear friend and frequent Paris-traveler Lea. The cake hype there seems to originate from Sophie Dudemaine's book.

Pears, radicchio, walnuts - everything that goes well with blue cheese thrown together on a plate.

Ingredients for the cake batter:

200 gr flour
3 eggs
100 ml milk 
100 ml olive oil
1 tbsp baking powder
100 gr hard cheese
100 gr blue cheese
2 pears, cut
1 red onion, chopped and pre-roasted,
chopped herbs,
salt, pepper.

Baking time: 45 min at 180 °C.

4 comments:

  1. Das Buch hab' ich auch und schon ganz oft was draus gebacken. Jetzt hast du dir ausgerechnet ein Rezept mit Blauschimmel ;) rausgesucht...aber sonst ist alles gut. :)

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  2. Ah, ein wunder Punkt! Ich liebe jede Käsesorte :)

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  3. Oh schön! :) Probier auch mal mit Auberginen und Chevre das ist auch sehr gut! Bisous aus Paris

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    1. Du Glückliche! Komisch, hab beides da :)

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